Er du begyndt at tænke på julegaverne?

Flot gave med bånd

Det kan da godt være, at de fleste vil tænke, at det da er noget tidligt at begynde at tænke på julegaver allerede her i marts måned. Vi har jo faktisk kun lige overstået jul – skal vi så allerede til at tænke på den næste? Men der kan faktisk være flere gode grunde til, at det kan være smart at gå i gang med gaverne i god tid.

Man behøver jo ikke altid vente til sidste øjeblik med at gøre tingene og der kan som sagt være gode grunde til at gå tidligt i gang med nogle af julegaverne.

Hold øje året rundt

Se videoen: Gode julegaver behøver ikke være dyre!

Det er naturligvis ikke alle gaver, man kan købe flere måneder i forvejen. For det første skal man selvfølgelig vide, hvad gavemodtageren ønsker sig – eller i det mindste kan bruge – når vi engang kommer til slutningen af året. For det andet, så skal man selvfølgelig også sikre sig, at gaven kan byttes eller returneres, hvis man ikke er 100% sikker på at ramme rigtigt eller hvis det skulle vise sig, at modtageren alligevel ikke kan bruge den – måske fordi han/hun får den samme gave fra mere end en gavegiver.

Men når det så er sagt, så kan det altså være en god idé løbende at holde udkig efter julegaverne. Det fører nemlig flere fordele med sig.

Prisudsving – køb på det rigtige tidspunkt

Nogle produkter kan variere ganske meget i pris på forskellige tider af året. Derfor kan der være ret gode besparelser ved at købe tingene på de tidspunkter, hvor de er allerbilligst. Det kræver selvfølgelig, at man er helt sikker på at gaven er den rigtige, så den ikke skal byttes med mindre, man handler et sted, hvor de har en ekstra lang bytteservice – hvilket faktisk bliver mere og mere almindeligt at støde på – især ved nethandel.

En del varer har det med at være dyrest på den tid af året, hvor flest køber dem. Så er det en vare, som mange traditionelt giver i julegave, du er på udkig efter, så er der ekstra stor chance for at score en besparelse ved at købe i god tid. Er det omvendt en typisk sommerting, som du gerne vil give i gave, kan disse oftest være billigere i vintermånederne.

Det kan derfor godt betale sig at følge med i prisudviklingen på de mest populære varer, så man har en fornemmelse af, hvornår på året de er billigst og så slå til på det helt rette tidspunkt.

Det er rart at være i god tid

For mange kan julen være en ganske stressende tid, hvor det kan være svært at nå det hele. Så kan det være ekstra rart at vide, at man har styr på de fleste af julegaverne, når man begynder at komme til den tid på året. Det giver simpelthen ekstra ro i krop og sjæl i en stressende tid, at der er nogle ting, man kan sætte streg over og sige ”det er der styr på”.

Husk bytteret og reklamationsperioder

Som allerede nævnt er det vigtigt at tænke på både bytteret og reklamationsperioder, hvis man køber sine gaver tidligt.

Uanset, hvor godt man mener at have styr på gaven, kan der jo komme situationer, hvor gaven skal returneres eller byttes. Giver man f.eks. en oplevelsesgave af en art, kan det være at gavemodtageren bliver forhindret i at komme afsted. Det kan også være, at modtageren får mere end én af den samme gave osv.

Ekstra i pungen til en dyr tid

For de fleste af os er julen en forholdsvis dyr tid. Og kan man spare på julegavebudgettet ved at være god til at planlægge sine indkøb, så kan der altså godt blive en pæn slat ekstra i pungen at gøre godt med i en tid, hvor der kan være brug for hver en krone.

Som beskrevet, kan der være flere gode grunde, til at være i god tid med sine julegaver. Og er man lidt vågen, kan det altså sagtens lade sig gøre, så juletiden både bliver mindre stressende og mindre dyr.

Disclaimer

Modeskaberen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *