IT-vante seniorer indtager online dating

Et stigende antal seniorer bruger muligheden for at finde venskab og kærlighed via netdating. Dating markedet har længe blomstret på internettet, hvor folk kan møde hinanden på tværs af store geografiske afstande. Her mødes seniorer omkring fælles interesser og ønsker, hvilket kan føre til længerevarende korrespondance via chat eller mail. På den måde kan man lære hinanden godt at kende, inden man beslutter sig for at mødes i den virkelige verden.

Senior dating

Med senior dating får du for alvor muligheden for at komme ud af dine gængse cirkler og mennesker, som du ellers aldrig var stødt ind i. Dating via nettet har været domineret af de yngre generationer, som er vant til at bruge internettet til alle mulige formål – inklusiv dating – og som derfor navigerer rundt på de forskellige sider uden problemer. Men nu er der begyndt at melde sig en ny gruppe ind i spillet, nemlig seniorerne.

Flere og flere datingsider for folk over 40, 50 eller 60 dukker op online for at møde en stadigt voksende efterspørgsel. Konceptet er i bund og grund det samme som på alle andre sider – bare med en aldersbegrænsning. Dette kan til dels lade sig gøre, fordi seniorer hele tiden bliver bedre til at forstå og bruge elektronik og dermed også internettet.

Mange steder udbydes kurser for pensionister, som ønsker at lære, hvordan man bruger computeren. Det sker fx i forskellige foreninger og på biblioteker. Mange har også yngre familiemedlemmer, som kan lære dem, hvad det går ud på, og hvilke fordele der er ved at være online. Desuden er den nyere generation af pensionister, som måske netop har forladt arbejdsmarkedet i langt højere grad vant til at leve med og gøre brug af den elektroniske verden. Det falder dem derfor helt naturligt at bruge det aktivt.

Online senior dating kan være et godt alternativ

Der er flere grunde til, at mange seniorer vælger at bruge deres evner inden for IT til at lede efter en ven eller kæreste. Nogle seniorer oplever, at en skrantende fysik og sygdomme kan binde dem mere til hjemmet, og dermed besværliggøre det at komme ud af døren og møde nye mennesker.

Netop her tilbyder netdating en fantastisk mulighed for at komme i kontakt med andre mennesker på samme alder uden at behøve at gå i byen eller deltage i anstrengende aktiviteter.

På de online datingsider kan seniorer møde ligesindede, som måske har de samme udfordringer og nogenlunde identiske ønsker til forhold, som de selv har – det er til og med uden at behøve at gå uden for en dør. Mødet online kan samtidig være optakten til et faktisk fysisk møde, som kan føre til et forhold – noget som er tiltalende for mange ældre, som måske har mistet deres ægtefælle og føler sig ensomme og isolerede.

Denne ensomhedsfølelse er også en af grundene til, at interessen blandt seniorer for datingmarkedet er så stor. Alderdom fører nogle gange til mindre kontakt med både familie og venner, og har man ikke en partner at dele livet med, kan man hurtigt ende med at tilbringe for meget tid alene.

Bryd ensomheden

Udviklingen inden for online dating har for alvor åbnet op tanken om, at man ikke nødvendigvis behøver at være alene i sin alderdom, og at der findes mange andre i samme situation som en selv. Tidligere affandt en del sig med at være enke eller enkemand i mange år eller at være single efter skilsmisse. I dag har singlekulturen aldrig været større. I Danmark er der i dag omkring 1,5 millioner singler. De forskellige dating sider tilbyder et fællesskab, hvor du aldrig behøver at være alene. Dating siderne er altid åbne, og du kan logge dig ind døgnet rundt.

Disclaimer

Modeskaberen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *